top of page

ONZE MATERIALEN

Meer dan vanzelfsprekend leek het ons meteen noodzakelijk en fundamenteel dat onze creaties geen enkel product van dierlijke oorsprong bevatten.

 

Het niet gebruiken van leer is enerzijds een manier om te strijden tegen uitbuiting en lijden van dieren en anderzijds tegen de milieu-, menselijke en sociale problemen die samenhangen met conventioneel looien.

banliege 3.jpg
KURK

De kurk die we gebruiken wordt verantwoord geoogst en verwerkt in Portugal. Er wordt geen enkele kurkeik gekapt of beschadigd tijdens de delicate stripfase: de eerste schors van de kurkeik wordt verwijderd en de boom laat zich negen jaar lang rustig regenereren voor de volgende oogst.

Dit van nature resistente en waterdichte materiaal bevat geen polyurethaan en is gemonteerd op een canvas van gerecycled katoen en polyester.

Het is gecertificeerd door PETA - VEGAN GOEDGEKEURD.

banvegea.jpg
VEGEA®

Het is een materiaal dat in Noord-Italië wordt gemaakt van afval van de wijnproductie.

 

1) Terugwinning van afval: huid, pitten, residuen. 

 

2) Vermalen van afval en mengen met druivenpitolie en polyurethaan op waterbasis*** om een dikke pasta te verkrijgen.

 

3) Aanbrengen van een plantaardige kleurstof in de pasta die vervolgens op een gerecycleerd polyester canvas wordt uitgesmeerd en met een roller wordt samengeperst tot een flexibel en korrelig materiaal dat doet denken aan leer.

 

​VEGEA® is gemaakt van 55% druivenpulp en 45% PU op waterbasis*** en is gemonteerd op een gerecycled polyesterweefsel en is REACH, GRS en PETA - VEGAN GOEDGEKEURD.

LUBAY_mars_166.jpg
STOFFEN

De stoffen die voor de voeringen worden gebruikt, zijn allemaal gemaakt in Europa, 100% katoen en OEKO-TEX® gecertificeerd.

RITSEN

We gebruiken producten van het merk Kroko® om verschillende redenen:

 

  • De productie vindt plaats in België, in hun fabriek in Kortrijk

  • Hun kracht: zeer resistent, ze worden met name gebruikt in de industrie van werkkleding en schoenen in uitrusting voor hulpdiensten en militaire diensten.

  • Hun producten voldoen aan de strengste normen, zoals DIN, BS, NFG, OEKO-TEX® en andere.

bottom of page