top of page

ONZE MATERIALEN

Meer dan vanzelfsprekend leek het ons meteen noodzakelijk en fundamenteel dat onze creaties geen enkel product van dierlijke oorsprong bevatten.

 

Het niet gebruiken van leer is enerzijds een manier om te strijden tegen uitbuiting en lijden van dieren en anderzijds tegen de milieu-, menselijke en sociale problemen die samenhangen met conventioneel looien.

ZXW06709_1800x1800.jpg
KURK

De kurk die we gebruiken wordt op een verantwoorde manier in Portugal geoogst en verwerkt. Geen kurkeik wordt tijdens de delicate fase van het schillen gekapt of beschadigd: we halen de eerste schors van de kurkeik af en laten de boom vervolgens negen jaar lang rustig regenereren voordat we opnieuw oogsten.

Dit materiaal is van nature sterk en waterdicht, bevat geen polyurethaan en is gemonteerd op een doek van gerecycled katoen en polyester.

Het is gecertificeerd door PETA - VEGAN APPROVED en OEKO-TEX.

Al duizenden jaren is kurk verweven met de geschiedenis van de mensheid. En dat is niet voor niets!

Dit materiaal heeft tal van voordelen:

 • Eco-verantwoord en duurzaam: het komt van de buitenste laag van de kurkeik, die wordt geoogst zonder bomen te kappen. Deze eeuwenoude oogstmethode stimuleert zelfs het vermogen van de boom om CO2 te absorberen, wat bijdraagt aan de strijd tegen klimaatverandering.

 • Zacht en sterk: in tegenstelling tot zijn soms ruwe imago is kurk verrassend aangenaam om aan te raken. Het is ook sterk en slijtvast, wat de levensduur van uw meubels garandeert.

 • Natuurlijk waterdicht.

 • Een rijke erfenis: de eerste sporen van het gebruik van kurk dateren van de Egyptische graven! De Grieken en de Romeinen maakten er al visdobbers, sandalen en flessenkurken van!

 • Gemakkelijk schoon te maken: een simpele zachte, vochtige doek is voldoende om het kurk vlekkeloos te houden.

vegea.jpg
VEGEA®

Grape Skin: een tweede leven voor afval!

VEGEA slaagt erin om met Grape Skin een tweede leven te geven aan afval. Dit innovatieve materiaal, gemaakt van de restanten van druiven uit de Italiaanse wijnbouw, wint aan populariteit dankzij zijn unieke eigenschappen:

 • Elegant en verfijnd: met zijn zachte textuur en subtiele tinten biedt Grape Skin een moderne en gesofisticeerde uitstraling.

 • Tijdloos: meer dan een slogan, een bewezen realiteit! En vooral, in de praktijk getest: ik draag al meer dan een jaar elke dag sneakers van Grape Skin en ze zijn nog steeds in perfecte staat!

 • Waterbestendig en kan worden impregneren.

 • Gemakkelijk schoon te maken: een simpele zachte, vochtige doek is voldoende om het materiaal vlekkeloos te houden.

 • Waardecreatie uit afval: de restanten van druiven, die normaal gesproken worden weggegooid, worden getransformeerd in een waardevolle grondstof.

 • Ecologisch proces: het productieproces verbruikt weinig energie en water en genereert geen giftig afval.

 • Circulair en verantwoord: Grape Skin is GRS (Global Recycled Standard) gecertificeerd en voldoet aan de strengste normen op het gebied van recyclage en milieubewustzijn.
   

De productie:

 1. Inzameling van afval: schillen, pitten, residuen.

 2. Vermalen van afval en mengen met druivenpitolie en polyurethaan op waterbasis tot een dikke pasta.

 • Polyurethaan op waterbasis is een meer ecologisch alternatief voor traditioneel polyurethaan. Het heeft de volgende voordelen:

 • Minder energie- en waterverbruik: Het productieproces van polyurethaan op waterbasis vereist minder energie en water dan traditioneel polyurethaan, waardoor de algehele CO2-voetafdruk wordt verminderd.

 • Minder schadelijke stoffen: De oplosmiddelen die worden gebruikt in polyurethaan op waterbasis zijn minder giftig dan die in traditioneel polyurethaan, waardoor de gezondheid en het milieu beter worden beschermd.

Beter voor werknemers: De emissies van vluchtige organische stoffen (VOS) worden ook verminderd met polyurethaan op waterbasis, waardoor de arbeidsomstandigheden in fabrieken verbeteren.
3. Toevoeging van plantaardige kleurstof aan de pasta die vervolgens op een doek van gerecycled polyester wordt uitgespreid en met een roller wordt gecomprimeerd tot een soepel, korrelig materiaal dat leer doet denken.

VEGEA® is samengesteld uit 55% druivenpulp en 45% waterbasis PU en is gemonteerd op een doek van gerecycled polyester. Het is gecertificeerd door REACH, GRS en PETA - VEGAN APPROVED.

Manhay packshot 3.jpg
tissu-canvas-bordeaux-44691712704855.jpg
STOFFEN

De stoffen die voor de voeringen worden gebruikt, zijn allemaal gemaakt in Europa, 100% katoen en OEKO-TEX® gecertificeerd.

studio banane vin 8.jpg
RITSEN

We gebruiken producten van het merk Kroko® om verschillende redenen:

 

 • De productie vindt plaats in België, in hun fabriek in Kortrijk

 • Hun kracht: zeer resistent, ze worden met name gebruikt in de industrie van werkkleding en schoenen in uitrusting voor hulpdiensten en militaire diensten.

 • Hun producten voldoen aan de strengste normen, zoals DIN, BS, NFG, OEKO-TEX® en andere.

studio banane vin 7.jpg
bottom of page